• Str. Dr. Iacob Felix 72
  • Luni-Vineri: 09:00 - 21:00, Sâmbătă 09:00 - 18:00

Ghidul pentru drenaj limfatic și masaj limfatic

Drenaj limfatic masaj

Ce este drenajul limfatic și cum funcționează?

Drenaj limfatic – este un proces natural care ajută la eliminarea excesului de lichid din organism. Este o parte vitală a sistemului imunitar și ne ajută să ne menținem corpul sănătos.

Sistemul limfatic este format din ganglioni limfatici, vase limfatice și canale limfatice. Nodurile sunt localizate în diferite părți ale corpului și filtrează bacteriile și alte substanțe nocive din sânge. Vasele transportă fluidul filtrat înapoi la inimă, unde este apoi pompat înapoi în circulație. Conductele sunt responsabile pentru transportul acestui fluid prin corpul nostru.

Drenajul limfatic se poate face prin masarea anumitor zone ale corpului cu mâinile sau cu un instrument de masaj precum o rolă de spumă sau o minge de tenis. Acest lucru vă va ajuta să vă stimulați sistemul limfatic și să scăpați de orice exces de lichide care vă poate cauza disconfort sau durere.

Care sunt beneficiile drenajului limfatic?

Drenajul limfatic este un proces natural care elimină toxinele și deșeurile din organism. Este o parte integrantă a funcționării sistemului imunitar.

Câteva beneficii ale drenajului limfatic:

  • Reduce umflarea în organism, care poate fi cauzată de inflamație sau de retenție de lichide.
  • Elimină deșeurile din celule, care pot ajuta la reducerea creșterii în greutate și la prevenirea celulitei.
  • Îmbunătățește calitatea somnului si ajuta persoanele care au probleme cu somnul noaptea.
  • reduce nivelul de stres și relaxează tot corpul
Logo The Secret Beauty Corner

Drenaj limfatic? Masaj Limfatic?

Ești din București? Sună la salonul The Secret Beauty Corner și programează-te pentru Drenaj Limfatic!

Drenaj limfatic - masaj limfatic
Drenaj limfatic – masaj limfatic

Cum se efectuează un masaj limfatic acasă

Există multe beneficii ale unui masaj limfatic. Vă poate ajuta să scăpați de toxinele din organism și să mențineți un sistem imunitar sănătos. De asemenea, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, ceea ce este deosebit de important dacă aveți vene varicoase sau alte probleme circulatorii.

Masajul limfatic este un tip de terapie care folosește presiunea ușoară și mișcarea pentru a stimula sistemul limfatic, care este responsabil pentru eliminarea toxinelor din organism.

Lichidul limfatic conține celule albe din sânge, care luptă împotriva infecțiilor și vindecă rănile.

Sistemul limfatic se poate congestiona cu lichide sau se poate umfla din cauza leziunilor sau infecției, provocând simptome neplăcute precum umflarea picioarelor, dureri la nivelul articulațiilor, erupții cutanate și dureri de cap.

Pentru a evita aceste simptome, este important să ne menținem sistemul limfatic sănătos prin ședințe regulate de masaj sau prin tehnici de auto masaj precum cele de mai jos:

Masajul limfatic este o tehnică folosită pentru a crește fluxul limfatic și drenajul în scopuri terapeutice. Masajul se efectuează de obicei prin mișcarea mâinilor de-a lungul ganglionilor limfatici mari ai corpului și de-a lungul căilor acestuia, numite canale sau linii de flux. Această formă de masaj trebuie făcută printr-o mișcare circulară ușoară pe piele, cu o presiune ușoară.

Concluzie: importanța efectuării regulate a masajelor limfatice pentru sănătatea ta

Drenajul limfatic regulat este important pentru sănătatea ta, deoarece ajută la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, ajută la reducerea inflamației și umflăturilor, care sunt frecvente la persoanele cu artrită, fibromialgie și alte afecțiuni cronice.

Sistemul limfatic este apărarea naturală a organismului împotriva infecțiilor și bolilor. Ganglionii limfatici, care se găsesc în gât, axile, inghinale și în alte zone ale corpului, colectează și filtrează lichidul limfatic pentru a elimina bacteriile și virușii. Lichidul limfatic se varsă apoi într-o venă mare de lângă inimă.

Masajele regulate sunt importante pentru sănătatea ta, deoarece pot îmbunătăți fluxul sanguin prin îndepărtarea blocajelor din vene. Ele ajută, de asemenea, să elimine toxinele din țesuturi și să reducă umflarea cauzată de excesul de lichide sau de răni.

Se recomanda efectuarea unui masaj limfatic cel puțin o data pe săptămână. Se poate face singur sau puteți merge la un spa pentru tratament.

Nu esti sigur de ce serviciu ai nevoie? Stai fara griji, apeleaza la salonul The Secret Beauty Corner si te indrumam cu tot ceea ce ai nevoie!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*